Aubrey luonnonkosmetiikka Oulun hyvinvointimessuilla
Osallistuimme kampaamo Silkkitukan kanssa yhteisosastolla Oulun hyvinvointi ja käsitaitojen messuille 11-12.10.2014 Ouluhallissa. Hyvinvointimessuilla oli tarjolla runsaasti luonnonkosmetiikkaa ja kädentaitoja. Kampaamo Silkkitukka on oululainen kampaamo, joka on ollut ammoniakiton jo 80-luvulta saakka. Kampaamossa tehdään kaikkia töitä. Tavoitteena oli esitellä messuvieraille Aubreyn uusia ja keväällä 2014 uudistettuja sertifioituja luonnonmukaisia hiusten- ja ihonhoitotuotteita. Ihmisillä on luonnonmukaisista muotoilutuotteista edelleen vahva käsitys, että ne eivät toimi ja että luonnonmukaisilla muotoilutuotteilla ei voi saada aikaiseksi näyttävää kampausta. Siksi messuosastolla tehtiin messuvieraille halutessaan pikakampauksia Aubreyn muotoilutuotteilla. Kampaaja Sanna-Mari tekee ja kiinnittää kampauksia jopa kilpatanssijoille. Silkkitukassa sanotaan myös, että kampaukset ovat jopa saunankestäviä.

Chia muotoilutuotteet

Aubrey luonnonkosmetiikkaa ja kädentaitoja

Oulun hyvinvointimessuilla oli paljon luonnonkosmetiikasta ja luonnonmukaisesta hiustenhoidosta kiinnostuneita kävijöitä. Osastollamme hiusterapeutti kampaaja Riitta Hyrkäs teki messuvieraille hiuspohjan analyysiä ja halukkaita oli jonoksi asti. Yli 400 kertaa suurentava mikrokamera paljastaa totuuden hiuspohjasta ja kuten Aubrey teemapäivällä Riitan esityksestä kuulimme – yli 70 %:lla suomalaisista on rasvoittuva päänahka. Pitää paikkaansa. Syväpuhdistavat Tea Tree & Primrose ja Green Tea shampoot tekivät kauppaansa.  Myös allekirjoittanut tutkitutti ensimmäisen kerran elämässä päänahan. Kun näin monitoriruudulta oman hiuspohjan, tuli niin paha olo, että meinasin pyörtyä. Ei siksi, että olisi näyttänyt pahalta, vain oli jotenkin outoa nähdä oma päänahka niin isona. Melkein samaa, kuin ottaisi vaikkapa sisäelimen ja alkaisi tutkia. No ei ihan!

Pidimme lauantaina ja sunnuntaina messujen hyvinvointilavalla 10 minuutin tietoiskun teemalla ”Kauneutta luonnonkosmetiikasta”. Tietoiskuissa olivat minun lisäksi mukana luonnonkosmetiikan suunnittelija ja valmistaja Kristiina Nevakivi Aamumaalta ja maahantuoja ja kauneushoitolayrittäjä Helena Mahlakaarto Oulusta.

Messuilla oli esillä jos jonkinlaista kädentaitoa. Löytyi jäsenkorjausta, erilaisia hyvinvointi ja hierontalaitteita, superruokia ja suolaisia. Sukkia, paitoja ja hunajaa, koruja helmiä ja kaikkea mitä voi kuvitella tekevänsä käsillä.