Cassia (lat. Cassia Obovata) tunnetaan myös nimillä senna, senna italica, neutraali henna ja väritön henna. Henna -nimestään huolimatta cassia ei ole hennaa eli punaista hennaa (lat. Lawsonia inermis), vaan täysin eri kasvi. Sitä ei myöskään pidä sekoittaa kassia- eli kiinankaneliin (lat. Cinnamomum aromaticum, syn. Cinnamomum cassia), joka samoin on eri kasvi. Cassiaa kasvaa Intiassa yleisesti ja siellä sitä on käytetty ayurvedisesti hiustenhoidon saralla jo vuosituhansien ajan.

Toisin kuin tunnetummassa punaisessa hennassa, cassiassa ei ole värjäävää ominaisuutta. Koska cassia ei värjää, se sopii hyvin esimerkiksi hennaseoksen joukkoon vähentämään hiusten punaisuutta tai antamaan hiuksiin vaaleamman kuparin sävyn. Näkyvimmät tulokset cassialla saadaan vaaleisiin ja harmaisiin hiuksiin, joihin cassia antaa pienen kullansävyisen vivahteen  – ja senkin pidemmän vaikutusajan kanssa. Kaikille hiuksille cassia antaa kuitenkin terveen kiillon ja vähentää olemassa olevia hiusvaurioita.

 

 

Cassia hiuspohjan hoidossa

Cassia hoitaa hiusten lisäksi myös hiuspohjaa. Kasvi on luonnostaan antiseptinen ja siinä on tulehtunutta ihoa hoitavia aineita. Cassia sisältää mm. antrakinoneja ja krysofaanihappoa, joita käytetään ihotautien hoidossa estämään mm. sieni-infektioiden leviämistä. Perinteisesti ekseemaa ja kutiavaa ihoa onkin hoidettu cassian avulla. Hilseilevä sekä rasvoittuva hiuspohja saavat samaten tasapainottavaa apua cassiahoidosta.

Radico Organic -sarjan cassiajauhe kulkee nimellä väritön henna, sisältäen ainoastaan yhden ainesosan: cassiakasvin kuivattuja lehtiä. Kuten aiemmin mainittiinkin, näkyvimmät tulokset cassiasta saadaan vaaleisiin ja harmaisiin hiuksiin, joihin se antaa pienen kullanhohtoisen vivahteen. Harmaisiin hiuksiin paras lopputulos saadaan, jos harmaata on alle 40 %.

Cassia eli väritön henna on monipuolisesti hiuksia hoitava tuote, jonka ansiosta hiukset saavat enemmän elinvoimaa.  Kannattaa kokeilla!

Näin käytät cassiaa

Hiustenhoitoon:

Cassiakasvin kuivatuista lehdistä valmistettuun jauheeseen lisätään lämmintä vettä, kunnes saadaan aikaan jogurttimaisen paksu seos. Seoksen annetaan asettua 15-30 minuuttia, jonka jälkeen se levitetään kauttaaltaan hiuksiin sekä hiuspohjaan ja annetaan vaikuttaa vähintään tunti.

Kullansävyisen vivahteen

aikaansaamiseksi seoksen annetaan asettua 3-4 tuntia ja annetaan vaikuttaa hiuksissa saman verran, eli 3-4 tuntia. Vaikutusajan jälkeen hiukset huuhdellaan lämpimällä vedellä. Lopputuloksena ovat kiiltävät ja vahvemmat hiukset moneksi viikoksi eteenpäin.

Suomessa, jossa hiukset altistuvat etenkin talvisin isoille lämpötilavaihteluille ulko- ja sisälämpötilojen osalta, sopii cassiasta tehty hiushoito erinomaisesti palauttamaan hiusten kosteustasapainoa ja kimmoisuutta.

Tiesitkö:

Radicolla on kestävän kehityksen periaate. Koko Radicon tehtaan sähkö tuotetaan vain aurinkopaneeleilla. Tehtaan työntekijöiden olosuhteet ovat verrattain hyvät: työntekijöiden lapsille on olemassa useampi koulu, joissa he opiskelevat sillä aikaa, kun vanhemmat ovat töissä. Ostamalla Radicon tuotteita tuet samalla myös kestävää kehitystä Intiassa.