Ekokampaajan 6 vinkkiä hiusten hoitoon luonnonmukaisesti

Kauniit ja kiiltävät hiukset jokaisen naisen tavoite

Jokainen nainen haluaa, että hänellä olisi terveet, kauniit ja kiiltävät hiukset. Pitkän, kylmän ja vaihtelevan talvikauden jälkeen kevällää on hiukset useimmilla meistä kuivat ja elottomat. Myssyn alta paljastuu kosteutta ja kiiltoa vailla kutrit. Jotain pitäisi tehdä. Hiusten luonnonmukainen hoito on muuttunut hyvin trendikkääksi. Ekokampaaja ja kouluttaja Mona Mether antaa Ekokampaaja Mona Mether antaa 6 vinkkiä hiusten hoitoon luonnonmukaisesti yrteillä ja savituotteille. Mona toimii Loviisassa Monature ekokampaamossa ja hän kouluttaa Helsingissä ammattiopisto Prakticumissa. Mona suosittelee erilaisia savi- ja Radicon yrttejä kampaamossa ja kotihoidossa.

Kauniit kiiltävät hiukset

 Kauniit kiiltävät hiukset

Mona Metherin 6 vinkkiä luonnonmukaisesti: savi ja yrtit

  1. Ota yhteyttä ekokampaajaan joka tutkii hiustesi kunnon ja osaa suositella juuri sinun hiuksillesi yksilöllistä hoitoa. Ensimmäinen hoito tehdään usein ekokampaamossa. Tästä löydät meidän yhteistyökampaamot 
  2. Tee kotona hiuksia ja hiuspohjaa puhdistava savihoito. Savi sisältää hiuksille hyödyllisiä mineraaleja, jotka ovat tärkeitä hiusten hyvinvoinnille. Samalla se imee hiuksista epäpuhtaudet ja muotoilutuotteiden jäämiä. Saatavana on useampi eri savilaatu ja valikoimasta löytyy juuri sinun hiuksillesi sopiva savi. Vihreä savi on erinomainen rasvoittuville hiuksille ja teini-ikäisille. Käytä keltaista savea, jos päänahka on herkkä. Rasur savi sopii useammalle hiustyypille. Se puhdistaa hiukset ja hiuspohjan hellävarasesti. Punainen savi sisältää rautaa ja se sopii elottomille kuiville hiuksille. Les Argiles Du Soleil savet löydät tästä. 

Les Argiles Du Soleil savet Les Argiles Du Soleil savet

3. Monan mukaan amlahoito on aivan erinomainen hiusten kotihoito. Se ehkäisee hiusten lähtöä ja edistää myös kasvua. Amla kosteuttaa hiuksia ja tekee ne kauniin kiiltäviksi. Radico Organic amlajauhe on helppokäyttöinen. Lisää kuumaa, n. 70 ast eista vettä ja sekoita tasaiseksi jugurtin tahnaksi. Pidetään n. 20-30 min. Kotihoidossa voit lisätä kookosöljyä sekaan, hiero hiuspohjaan. Anna vaikuttaa noin tunti. Huuhdellaan lämpimällä vedellä.

4. Bringraj on intialainen ayurveda kasvi, joka edistää hiusen kasvua ja sitä suositellaan erityisesti ohuille ja hennoille hiuksille. Bringraj lisää hiuksiin kiiltoa ja hohtoa ja pitkäaikaisessa käytössä se ehkäise harmaantumista. Käyttö: Levitä bringraj-tahnaa hiuspohjaan ja anna vaikuttaa n, tunnin ajan. Voit sekoittaa bringraj-tahnan joukkoon esim hoitavaa öljyä ja hiero hiuspohjaan. Pese luonnonmukaisella shampoolla. Bringraj löytyy täältä.

5. Henna on kasviväreistä kenties tunnetuin kasvi. Värin lisäksi se hoitaa hilsettä, edistää hiusten kasvua ja tekee hiuksista kauniin kiiltävät. Jos kaipaat volyymiä, lisää joukkoon lusikallinen amlajauhetta. Se tekee hiuksista tuuheat. Radico Hennaa käytetään samalla tavalla kuin edellisiä kasveja: sekoitetaan lämpimään veteen tahnaksi. Levitetään kosteisiin pyyhekuiviin hiuksiin. Hennan löydät täältä.

Luomusertifioitu henna

6. Lisää hoitavaan tahnan joukkoon 1-2 lusikallista Aubrey puhdasta aloe veraa. Puhdas aloe vera kosteuttaa, korjaa ja hoitaa hiuksia. Monipuolista aloeta voi lisät lusikallisen myös shampoon joukkoon aina tarvittaessa kun hiukset tarvitsevat lisäkosteutta.

Luonnonmukainene aloe vera

 

Näillä vinkeillä palautat hiuksiin kosteuden ja eloisuuden sekä saat niistä kauniin kiiltävät.