Kasviväri 3 vinkkiä: näillä onnistut Radico kasvihiusvärillä kotona!

Johdanto

Kasviväri ja kasvivärillä hiusten värjääminen kotona on muuttunut yhä suositummaksi. Kasvivärin suosiolla on montaa syytä: yleistyneet hiusväriallergiat, halu vähentää omaa kemiallista kuormaa, ympäristöhuolet ja huoli läheistensä terveydestä. Samoista syistä moni kampaaja erikoistuu ekokampaajaksi. Meiltä on paljon kysytty kasvivärin käytöstä kotona ja värin sopivuudesta. Tässä artikkelissa olemme keränneet 5 vinkkiä, joilla onnistut Radico kasvihiusvärillä kotona. Vinkkien lisäksi löydät artikkelista käytännön opastusta. Vaikka artikkeli on kirjoitettu ensisijaisesti kotikäyttöä silmällä pitäen, ohjeet soveltuvat hyvin myös ammattilaisten käyttöön.

Vinkki 1: Sopivan Radico värisävyn valinta

Radico kasvihiusväri sopii Sinulle, jos haluat värjätä tai sävyttää hiuksiasi mahdollisimman läheltä omaa väriä tai haluat 1-2 astetta tummemmaksi. Jos haluat isompaa värimuutosta kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Kampaamojen lista löytyy täältä link). Lopputuloksena on luonnollinen pehmeä väri sekä kaunis kiilto. Samalla hiusväri sisältää harvinaisia kasveja, jotka hoitavat päänahkaa ja edistävät hiuspohjan hyvinvointia. Kyseessä on siis monitoimituote, joka valmistetaan intialaisen ayurveda-lääketieteen periaatteella.

Kasvivärin rajoitukset:

  • Kasvivärillä ei voi vaalentaa hiuksia
  • Kasviväri ei sovi Sinulle, jos haluat muuttaa hiustyyliä usein tai haluat radikaaleja muutoksia (esim. vaaleasta tummaan ja sitten takaisin vaaleaan)
  • Kasviväreillä ei voi värjätä neonväreiksi

Vinkki 2: Puhdista hiukset hyvin ennen kasvihiusvärillä värjäämistä

Puhdista hiukset ennen kasvivärillä värjäämistä syväpuhdistavalla shampoolla sekä hiustyypille sopivalla savijauheella. Suosittelemme ennen kasviväriä Aubrey Swimmers shampoota tai Radico Hair & Treatment puhdistusjauhetta. Shampoo on nopeampi vaihtoehto, mutta Radicon puhdistusjauhe tehokkaampi. Savi puhdistaa hiuksia ja hiuspohjaa ja imee itseensä epäpuhtauksia.

Valitse hiustyypille sopiva savi:

  • Normaalit hiukset – Rassur savi (savea voit myös pestä hiukset) täältä
  • Rasvoittuvat, hilseilevät hiukset – vihreä savi täältä
  • herkkä päänahka – Valkoinen Kaoliinisavi täältä

Näin käytät savea: Lisä teelusikallinen savea shampoon joukkoon, hiero hiuksiin ja anna vaikuttaa n. 5. min. Huuhtele hyvin.

Les Argiles Du Soleil 

Käytä eniten 70 asteista vettä. Sekoita tahna jugurtin paksuiseksi. Levitä kasviväri puhtaisiin kuiviin tai kosteisiin hiuksiin.

Radicon kasvivärejä voi sekoittaa vapaasti keskenään. Voit sekoitella erilaisia sekoituksia keskenään ja näin löydät ajan myötä juuri sinulle sopivan väriseoksen.

Vinkki: Jos levität kasviväriä kosteisiin hiuksiin voit tehdä paksumman tahnan. Jos levität kuiviin hiuksiin tee tahnasta löysempi.

 

Indigo kasviväreissä

Jos käytät Radico Colour Me Organic kasviväriä, joka sisältää indigoa, tässä muutama suositus. Indigo on antiseptinen ja voimakas kasvi. Joillekin se voi aiheuttaa pahoinvointia. Juo ennen hiusten värjäystä ja värin levityksen aikana paljon vettä. Se poistaa kuona-aineita ja nopeuttaa aineenvaihduntaa.

Jos indigosta tulee sinulle pahoinvointia tai päänsärkyä, pese hiukset kasvivärjäyksen jälkeen shampoolla. Älä siis jätä indigoa sisältävää Radico-kasviväriä hiuksiin. Mikäli sinulla ei ole oireita indigosta, älä pese hiuksia shampoolla, vain huuhtele lämpimällä vedellä.

Indigoa sisältävä kasviväri voi aluksi muuttua vihertäväksi. Älä säikähdä, sillä se on täysin normaalia. Indigo tarvitsee kypsyäkseen happea ja aikaa. Jos sinulla on vapaata, mene vaikkapa kävelylle ulos, niin että hiukset saavat happea. Viimeistään seuraavana päivänä on vihertävä hävinnyt ja tilalle saat kauniit tummat hiukset.

Kasvivärin vaikutusaika ja huuhtelu

Kasvivärin vaikutusaika on vähintään 60 min. Jos on mahdollista, voit hiusväriä pitää hiuksissa jopa 2-3 tuntia. Mitä tummemmaksi haluat värjätä hiukset, sitä kauemmin kasviväriä voi pitää hiuksissa. Tiedän muutaman ystävän, joka nukkuu kasviväri hiuksissa koko yön. Ystävälläni on melko vaaleat hiukset, mutta hän haluaa niistä tummanruskeat. Niinpä hän levittää hiusvärin illalla ja menee hiusvärin kanssa nukkumaan. Aamulla ennen töihin lähtöä hän huuhtelee värin pois. Sitä en toki virallisesti voi suositella, mutta tämä on esimerkki siitä, että Radico kasvihiusväri on turvallinen vaihtoehto. Jos annat hiusvärin kauemmin vaikuttaa mitään vahinkoa ei tapahdu. Joissakin kampaamoissa tarjotaan take-away kasvivärjäystä, joka tarkoittaa sitä, että kasviväri levitetään kampaamossa, asiakkaan hiukset suojataan ja hän huuhtelee hiukset vasta kotona.

Huuhtele kasviväri pois vedellä, älä käytä shampoota. Näin väri kypsyy parisen päivää vielä hiuksissa. Kuitenkin, jos värjäät indigoa sisältävällä värillä ja sinulle tulee värjäyksen aikana huono olo, käytä pesussa shampoota. Jos olosi on hyvä, älä käytä shampoota. Käytä hoitoainetta vain tarvittaessa. Itse käytin aikaisemmin aina hoitoainetta, mutta kun hiukset tulivat pikkuhiljaa terveeksi ja hyvänkuntoisiksi, jätin hoitoaineen pois. Nyt huomaan, että hiukset eivät tarvitse hoitoainetta edes hiustenpesujen jälkeen.

Milloin seuraava kasviväri seuraavan kerran?

Värjää hiukset seuraavan kerran n.4-6 viikon kuluttua. Hiusten kasvu on yksilöllistä, joten kannattaa itse seurata, miten väri muuttuu. Yleensä ei ole tarvetta värjätä kaikkia hiuksia. Silloin on vaarana, että hiusväri kerrostuu hiuksiin ja hius menettää kauniin kiillon. Itse värjään 2 kertaa tyvikasvua ja noin joka kolmas kerta kaikki hiukset. Tämäkin on taas minun oma henkilökohtainen kokemus. Jokainen hius on yksilöllinen, joten jokainen kyllä löytää oman rutiinin.

Sekoita ja kokeile rohkeasti luonnollisia sävyjä

Uskalla kokeilla rohkeasti! Uskalla sekoitella Radicon värisävyjä myös keskenään. Entä mitä hiusten värjäysten välissä? Henkilökohtaisesti olen hurahtanut amlaan. Aina silloin kun värjään vain tyvikasvun, käytän amlaa. Amla antaa hiuksiin upean kiillon, lisää tuuheutta ja tekee hiukset ihan silkinpehmeäksi.

Jos et jaksa kotona kasvivärillä värjätä, varaa itsellesi ylellinen hoitoaika kampaajalta. Radico yhteistyö kampaamot löydät täältä meidän sivulta. Kokenut kampaaja osaa neuvoa myös kotihoitotuotteet.