Radico kasvivärikurssi kampaajille

Waku Oy järjesti hiusalan ammattilaisille ensimmäisen kasvivärjäyksen kurssin Radico Colour Me Organic kasviväreillä Prakticum ammattioppilaitoksessa 8-9.6.2015. Kouluttajana toimi Prakticumin kokenut opettaja ja ekokampaaja Mona Mether, joka on Suomen ensimmäisiä kasvivärjäyksen ammattilaisia. Mona on arvostettu ekokampaajien kouluttaja. 

Idea kasvivärikurssin järjestämisestä syntyi kampaajien pyynnöstä. Kasvivärin kurssille hakeutumisen syitä: (8.6.2015)

  • Oma kiinnostus kasvivärjäykseen ja ammattitaidon syventäminen
  • PPD (parafenyleenidiamiini) –allergian yleistyminen
  • Lisääntynyt kysyntä kasviväreihin asiakkaiden taholta ja lisäpalvelun tarjoaminen  (vaihtoehto) asiakkaille

Kasviväri toimii perinteiseen hiusväriin verrattuna eri tavalla ja siksi hiusalan ammattilaiset haluavat käydä kurssin ennen kuin käydään asiakkaiden hiusten kimppuun. Radicon kasvivärit sisältävät yhteensä yhdeksän ajurvedistä kasviyrttiä. Kaikki yrtit viljellään sertifioiduilla luomuviljelmillä Intiassa. Radico on ensimmäinen kasvivärin valmistaja maailmassa joka on saanut kasviväreille Ecocert –luomusertifikaatin. Jokainen kasvi antaa tietyn sävyn ja muuttamalla koostumusta saadaan eri värisävyjä. Kasvivärit toimivat yksin ja sekoituksessa eri tavalla. Sekoituksissa voivat aktivoitua kasvin sellaiset ainesosat jotka ovat passiivisia yksin käytettynä. Siksi kasvivärien maailma on monimuotoinen ja värivariaatioita on lähes loputtomasti. Aina löytyy tilaa luovaan kokeiluun.

Kasveilla on värin lisäksi myös hoitavia ominaisuuksia: ne hoitavat hiuspohjaa ja päänahkaa sekä tekevät hiuksista kauniin kiiltävät. Monissa Aasian maissa naiset käyttävät kasviväriä hiusnaamiona sen hoitavien ominaisuuksien vuoksi, ei niinkään hiusten värjäämiseen. Silloin naamiota pidetään vain parinkymmenen minuutin ajan.

Käytännön workshopissa harjoiteltiin molempina päivinä oikeilla hiuksilla. Kurssilla oli mahdollista käyttää myös hiustupsuja, mutta tällä kurssilla kukaan ei käyttänyt niitä. Kaikki kurssille osallistuneet saivat halutessaan olla itse mallina – toisille värjättiin koko pää tai vaikkapa vain tyvi, latvat tai raidat.

Kurssin päätteeksi osallistujat saivat valita hoitolaan viisi mieluisaa Radicon kasvivärisekoitusta ja Aubrey luonnonkosmetiikan best seller -hiustenhoitotuotteet ja muotoilutuotteet.

 Palautetta kasvivärikurssilta

”Kiitos. Todella hyvä kurssi ja pätevä opettaja. Suosittelen muille”.”Opin kasvivärin perusteet ja mieluusti kokeilen jatkossa myös asiakkaille. Suosittelen”.

”Sain uusia vinkkejä ja niksejä kasvivärjäykseen. Oli mukavaa tavata muita ja jakaa kokemuksia. Suosittelen lämpimästi”. 

 Radico Colour Me Organic kasvivärikurssi