Kasvivärjäys oli minulle uusi positiivinen kokemus. Olen värjännyt hiuksiani kasviväreillä elokuusta 2013 eli jo 1.5 vuotta! Hiustenvärjäysurani alkoi jo teini-iässä koska suomalaiseen tyyliin hiukseni ovat omasta mielestäni tylsät maantienruskeat. Erilaisia värejäkin on tullut käytettyä; blondia, punaista, ruskeaa ja mustaa. Onneksi jossain kohtaa tajusin että blondaus ei ole minun juttuni. Luonnonkiharat hiukseni ovat jo valmiiksi kähärät; miksi sitä hiusta vielä kuluttaa vetyperoksidilla ja kuivattaa hiusta entisestään.

Hiuksiani olen värjännyt sekä kampaajalla että marketeista ostetuilla aineilla. En ole koskaan saanut mitään allergisia oireita aineista vaan siirtyminen kasvivärjäykseen tuli ihan siitä että kaikkea pitää kokeilla. Ja tässä kohtaa voin todeta että olen positiivisesti yllättynyt kasviväreistä.

Alla muutamia kuvia ennen ja jälkeen värjäyksen koska sanonta "kuva kertoo paljon enemmän kuin tuhat sanaa" toimii tässäkin tapauksessa.

Johannan hiukset kasvivärin jälkeen

Kasvivärit joita minä olen käyttänyt ovat aina  olleet jauhomaisessa muodossa joihin lisätään kuuma vesi ja sekoitetaan sopivaksi seokseksi. Ei kannata tehdä liian tiukkaa tahnaa jota on vaikea levittää hiuksiin eikä liian löysää joka valuu ihoa pitkin joka paikkaan. 2 dl:n juomalasi on ollut aika hyvä mitta. Toki tässä kohtaa pitää ottaa huomioon hiusten pituus. Minulla on pitkä puoleen selkään ulottuvat hiukset joten kun värjään koko tukan käytän noin puolet 100 gramman jauhepussista.

Kasviväri jauhe

Muuten Radicolla on pakkauksessa mukana suti jolla väri on helpompi levittää hiuksiin sekä myös kertäkäyttökäsineet ja suihkumyssy. Olen siis käyttänyt Radicon Colour Me Orcanic -kasvihiusvärejä toukokuusta 2014 lähtien ja kokemukseni ovat siis Radicon kasviväreistä. Olen käyttänyt vain tumman ruskeaa väriä (eli Dark Brown).

 

Koska kasviväreissä ei ole synteettisiä aineita väriä tulee pitää valmistajan ohjeen mukaan 45-60 minuuttia. Tämä on ehkä se tylsin vaihe, mutta kyllähän se myssy päässä voi puuhailla kaikkea muuta sillä aikaa kun väri vaikuttaa. Ystäväni kanssa teemme hiusten värjäyksestä sosiaalisen tapahtuman ja värjäämme toistemme hiukset. Meillä kun tuota höpinää riittää ja aika kuluu huomaamatta on usein käynyt niin että tulen kotiin niin myöhään etten jaksa enää pestä hiuksia vaan nukun väri päässä koko yön. Tätä en nyt tietenkään suosittele, mutta mainitsen tämän sen takia että mitään ikävää tästä ei ole seurannut enkä ole aamulla löytänyt tyynyltäni irronneita hiustuppoja.

Kasvivärjäyksen jälkeen

Kasvivärit voivat vielä jopa 5 päivän kuluttua tummentaa hiusten väriä, joka oli minulle uusi juttu. Omissa hiuksissani en ole kuitenkaan huomannut muutoksia. Shampoolla pesu katkaisee värimuutoksen joten vältä sitä jos haluat vaikutuksen jatkuvan. Itse olen huuhdellut vedellä ja laittanut hoitoainetta. Toimii ihan hyvin, tosin kun malttamaton olen tuntuu että ainetta jää hiuksiin ja päänähka alkaa kutittaa. Parin päivän jälkeen onkin sitten ihana pestä runsaalla shampoolla hiukset ja loput aineista lähtevät hiuksista.

Kasvivärjays ja harmaat hiukset

Valmistaja lupaa tuoteselosteessa kasvivärin peittävän harmaat. Itselläni on joitakin harmaita hiuksia ja omat harmaat olen saanut peitettyä kasviväreillä. Olen kyllä saanut palautetta että kaikilla harmaat eivät ole peittyneet, tämä voi johtua esimerkiksi hiusten kunnosta, synteettisistä aineista joita hiuksissa on tai monesta muusta asiasta.

Värin kerrostuminen

Toisaalta eräs ekokampaaja kertoi että kasviväri kerrostuu hiuksiin eikä kaikki väri kerralla häviä hiuksista. Mitä enemmän värjää sen peittävämmäksi väri tulee. Itse teen niin että värjään vain tyven 2 kertaa peräkkäin ja kolmannella kerralla kaikki hiukset. Tämä toimii itselläni.

Värin kesto

Valmistaja lupaa värin kestävän hiuksissa jopa 4 viikkoa. Omissa hiuksissa neljä viikkoa on hyvä aika ja sitten haluan värjäta hiukset.

Mukavia värjäyshetkiä toivotellen
Johanna