Viime viikolla  tämän postaussarjan ensimmäisessä osassa kerrottiin yleisesti Radicon hiustenhoitoyrteistä sekä tarkemmin hennasta sekä cassiasta. Tässä toisessa osassa kerrotaan varmasti monelle tutusta indigosta sekä hieman tuntemattomammista yrteistä bhringrajsta ja brahmista.

Kuten aiemmassa osassa kirjoitettiin ovat kaikki Radicon yrtit Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Ne ovat turvallisia käyttää, eikä niissä ole synteettisiä ainesosia. Radico Organic yrttijauheita käytetään laajasti niiden ihmisten keskuudessa, jotka haluavat hyötyä sen luonnollisista ominaisuuksista. Niitä on todella helppo käyttää. Jauheeseen tarvitsee sekoittaa vain lämmin vesi. Voit aiemmasta postauksesta lukea tarkemmin yleistietoa yrttien käytöstä.

 

Indigofera tinctoria – Indigo

Indigokasvista käytetään yrttijauheista sen kuivattuja lehtiä. Yksinään käytettynä indigo antaa hiuksille sinisen värin, jonka tummuus ja intensiivisyys vaihtelevat hiusten kunnosta ja alkuperäisestä väristä riippuen. Indigoa voidaan sekoittaa hennan kanssa ja siten värjätä hiuksista vaaleanruskeat, keskiruskeat tai tummanruskeat. Indigo on antiseptinen ja sitä voi käyttää myös hiusnaamiona.

Indigokasvista käytetään yrttijauheista sen kuivattuja lehtiä. 

Käyttö:

Indigo voidaan sekoittaa joko hennan kanssa tai niitä voidaan käyttää erikseen peräkkäin. Molemmissa tapauksissa yrttijauheeseen sekoitetaan lämmin vesi ja se on sitten valmis käytettäväksi. Vaihtoehtoisesti hiukset voi värjätä ensin hennalla ja sen jälkeen indigolla. Ensimmäisessä vaiheessa henna-tahna levitetään hiuksiin ja annetaan tahnan vaikuttaa hiuksissa 1-2 tuntia riippuen halutusta lopputuloksesta. Toisessa vaiheessa hiuksiin levitetään indigo-tahna, jonka annetaan vaikuttaa taas 1-2 tuntia halutusta lopputuloksesta riippuen. Indigo voi joissain tapauksissa aiheuttaa ihoärsytystä, joten allergiatestin tekeminen voi olla tarpeellista.

100g kuluttajapakkaus indigo-jauhetta löytyy verkkokaupastamme

Eclipta prostrata – Bhringraj

Bhringrajkasvi käytetään yrttijauheissa kuivattuna kokonaisuudessaan. Bhringraj edistää hiusten kasvua, joten suosittelemme sitä käytettäväksi ohuille hiuksille ja hiustenlähdön hoitoon. Bhringraj stimuloi päänahan pintaverenkiertoa. Kuten amlan myös bhringrajn sanotaan ehkäisevän hiusten harmaantumista. Bhringraj myös lisää hiuksiin kiiltoa ja hohtoa.

Bhringrajkasvi käytetään yrttijauheissa kuivattuna kokonaisuudessaan. 

Käyttö

Bhringraj-jauhe sekoitetaan lämpimän veden kanssa siten, että siitä tulee hiuksiin helposti levitettävä jugurtinkaltainen tahna. Tahna levitetään hiuspohjaan ja annetaan vaikuttaa vähintään 1 tunti. Bhringraij-jauhetta voidaan myös sekoittaa mieleisen öljyn joukkoon ja levittää öljyhoito hiuspohjaan. Bhringraj-jauhe sopii myös käytettäväksi yhdessä amla-, brahmi-, ja shikakai-jauheen kanssa.

100g kuluttajapakkaus bhringraj-jauhetta löytyy verkkokaupastamme

Bacopa monnieri – Brahmi

Brahmikasvista käytetään yrttijauheisiin sen kuivatut lehdet. Brahmin suurin hyöty on sen hiuksia vahvistava ja hiusten kasvua edistävä vaikutus. Lisäksi se viilentää ja rauhoittaa ihoa ja päänahkaa. Brahmilla on myös hiustenlähtöä ja hilseen muodostumista vähentävä vaikutus. Brahmijauhe sisältää runsaasti antioksidantteja ja siten puhdistaa ihoa toksiineista antaen iholle kauniin värin.

Brahmikasvista käytetään yrttijauheisiin sen kuivatut lehdet.  

Käyttö

Brahmijauhe sekoitetaan lämpimään veteen jugurtinkaltaiseksi tahnaksi ja tahna levitetään hiuspohjaan. Brahmijauheeseen voi sekoittaa myös öljyä hoitavuuden lisäämiseksi. Tahna levitetään hiuksiin ja hiuspohjaan ja annetaan vaikuttaa. Sen jälkeen se huuhdellaan huolellisesti pois.

100g kuluttajapakkaus brahmi-jauhetta löytyy verkkokaupastamme