Radico Organic hiustenhoitoyrttien kolmannessa osassa kerrotaan tarkemmin ayurvedisista amlasta, shikakaista ja reethasta. Kaikki kolme ovat monipuolisia ja niillä on monia eri ominaisuuksia hiustenhoidossa. Jos haluat lukea lisää yrttien käytöstä kannattaa palata postaussarjan ensimmäiseen osaan.

Emblica officinalis – Amla

Amlakasvista käytetään yrttijauheisiin hedelmät, siemenet, lehdet, juuret, kuoret ja kukat. Amla on erinomainen hilseen hoitaja. Amla on erinomainen antioksidanttien lähde. Se sisältää runsaasti muun muassa C-vitamiinia, joka auttaa tuottamaan kollageenia. Kollageeni taas kiihdyttää uusien hiusten kasvua ja lisää niiden vahvuutta.  Siten amlajauhe ehkäisee myös hiustenlähtöä. Lisäksi amla tuuheuttaa, tuo kiiltoa ja silottaa hiuksia luonnollisesti. Amlan sanotaan myös ehkäisevän hiusten harmaantumista. Amla on siis oikein monipuolinen tuote.

Amla 

Käyttö:

Amlajauhetta voidaan käyttää sellaisenaan hoitavana naamiona tai lisätä kasvivärin joukkoon lisäämään hoitavuutta. Amlajauhe sekoitetaan lämpimään veteen siten että siitä tulee hiuksiin helposti levitettävä jugurtinkaltainen tahna. Tahna levitetään hiuksiin ja annetaan vaikuttaa vähintään tunti ja sen jälkeen huuhdellaan huolellisesti pois. Amlajauhe voidaan myös sekoittaa esimerkiksi kookosöljyyn ja hieroa seos hiuspohjaan.

100g kuluttajapakkaus amla-jauhetta löytyy verkkokaupastamme hintaan 6,70€/kpl.

Acacia concinna – Shikakai

Shikakaikasvista käytetään yrttijauheisiin sen hedelmät. Shikakai on luonnollinen ja mieto hiusten sekä päänahan puhdistaja, joka myös rahoittaa päänahkaa. Se myöskin edistää hiusten kasvua ja samalla ehkäisee hiustenlähtöä. Shikakailla on hiuksiin kiiltoa ja sileyttä tuovia ominaisuuksia ja se toimiikin hyvin takkujen selvittäjänä. Se myös ehkäisee hilsettä ja muita hiuspohjan ongelmia.

 

Käyttö

Shikaijauhetta käytetään shampoon tavoin. Jauhe sekoitetaan lämpimän veden kanssa jugurtinkaltaiseksi tahnaksi ja levitetään hiuksiin 30-40 minuutiksi, jonka jälkeen se huuhdellaan huolellisesti pois. Koska shikakaita voi käyttää shampoon tavoin, voidaan sitä käyttää likaisiin hiuksiin.

100g kuluttajapakkaus shikakai-jauhetta löytyy verkkokaupastamme hintaan 8,48€/kpl.

 

Sapindus mukorossi – Ritha

Reetha- eli saippuapähkinäkasvista käytetään yrttijauheisiin sen hedelmät. Reetha sisältää saponiinia, joka on luonnollinen puhdistava aine. Sen takia reethaa käytetään hiusten ja hiuspohjan puhdistamiseen. Reethajauhe on myös antibakteerinen ja sitä voidaan käyttää hyönteisten torjuntaan ja päätäiden häätöön sekä hoitoon. Reethajauheella on myös hilsettä ja hiustenlähtöä ehkäiseviä ominaisuuksia. Se kuorii kevyesti päänahkaa. Reethahoidon jälkeen hiukset ovat pehmeät ja vahvantuntuiset.

Saippuapähkinäkasvista käytetään yrttijauheisiin sen hedelmät.

Käyttö

Vaahtoavaa reethajauhetta voidaan käyttää hiusten puhdistamiseen shampoon sijasta. Reethajauhe sekoitetaan lämpimän veden kanssa jugurtinkaltaiseksi tahnaksi ja levitetään hiuksiin ja hiuspohjaan. Hilseen hoitoon reetha-tahna tulee levittää hiuspohjaan ja antaa vaikuttaa 5-10 minuttia. Koska reetha on puhdistava, voi sitä käyttää likaisiin hiuksiin.

100g kuluttajapakkaus ritha-jauhetta löytyy verkkokaupastamme hintaan 8,48€/kpl.

 

Radicolta löytyy myös kätevä käyttövalmis hiustenpuhdistusjauhe, Hair treatment powder, joka on sekoitus amla-, reetha- ja shikakai-jauhetta. Se löytyy verkkokaupastamme hintaan 16,50€/kpl.