Facebook Pixel The wishlist name can't be left blank

Luomu-ja luonnonkosmetiikan sertifiointitahot

Luomukosmetiikan ja luonnonkosmetiikan sertifikaatit

 

Luonnonkosmetiikan sertifioinnissa käytetän erilaisia standardeja ja sertifiointijärjestelmiä. Tällä esittelemme vain muutamia yleisesti kätössä olevia sertifikaatteja

Aubrey koko meikkisarjalle myönnettiin NPA hiusten ja ihonhoitotuotteiden vamistajan sertifikaatti

NPA kehitti vuonna 2008 ensimmäisen ja ainoan Yhdysvaltalaisen luonnonmukaisen ihon- ja hiustenhoitotuotteita koskevan kansallisen standardin. NPA:n sertifikaatti sekä virallinen merkki myönnetään sellaiselle hiusten- ja ihonhoitotuotteiden valmistajalle, joka vastaa tiukkoja tuotteiden luonnonmukaisuudelle asetettuja vaatimuksia. Valmistajan tavoitteena on auttaa kuluttajia tunnistamaan aidot luonnonmukaiset tuotteet sekä tekemään tietoisia valintoja.1936 perustettu NPA on suurin luonnonmukaisten tuotteiden parissa toimiva aatteellinen yhdistys Yhdysvalloissa.Lue lisää täältä NPA sertifioinnista. NPA standardi löytyy täältä.

NSF luomukosmetiikka logo

NSF/ANSI 305 on yhdysvaltalainen luomukosmetiikan sertifikaatti. Sertifikaatin saa jos tuote sisältää vähintään 70 % tai enemmän sertifioituja luomuraaka-aineita ja täyttää myös muut sertifikaatin asettamat vaatimukset. Tuotantomenetelmiä tarkistetaan säännöllisesti kansainvälisen QAI (Quality Assurance International) audiittorien toimesta; he vierailevat tuotantolaitoksilla säännällisesti ja varmistavat, että koko prosessi vastaa standardin vaatimuksia. Lisätietoja vaatimukssta täältä.

Aubrey luonnonkosmetiikan valmistuslaitokselle on myönnety QAI orgaanisten tuotteiden jalostajan sertifikaatti

Yhdysvalloissa Kalifornian San Diegossa toimivan Quality Assurance Internationalin luomutuotteiden jalostajan sertifikaatti. Yhdysvaltain maatalousministeriön luomutuotteita koskevan ohjelman asettamien vaatimusten mukaisesti.Lue lisää QAI sertfioinnista täältä.

Aubrey luonnonkosmetiiikassa käytetään BDIH sertifikkatin logoa

BDIH on arvotettu saksalainen lääkkeitä, luonnontuotteita, lisäravinteita ja vartalonhoitotuotteita myyvien sekä valmistavien yritysten liitto (Bundesverband Deutscher Industrie und Handelsunternehmen für Arzneimittel, Reformwaren, Nahrungsergänzungsmittel und Körperpflege tai BDIH).
Münchenissä toimivan BDIH:n Certified Natural Cosmetic -sertifikaattia alettiin käyttää vuonna 1996 luonnonkosmetiikan valmistusta koskevien tiukkojen ohjeiden noudattamisen varmistamiseksi. Vain parhaita kasviperäisiä aineosia käyttävät sekä ympäristön kannalta vastuullisia valmistusmenetelmiä käyttävät yritykset voivat saada BDIH:n sertifikaatin. Lue lisää BDIH sertifioinnista täältä.

Maailman tiukin ja vaativin luomukosmetiikan sertifikaatti. on sertifioitu 100 % luomutuotteina USDA:n National Organic Program -ohjelman puitteissa, ja näissä tuotteissa on myös vastaava USDA Organic -merkki.Lue lisää USDA sertifioinnista täältä.

Kaikissa Aubreyn tuotteissa käytetään loikkaavan kaniinin merkkiä, joka kertoo, että yritys vastustaa eläinkokeita.

Kahdeksan eläinten oikeuksien puolustajan perustaman CCIC:n (Coalition for Consumer Information in Cosmetics) kehittämä loikkaavaa kaniinia esittävä merkki on yhtenäinen ja perusteellinen standardi. Tämä merkki kertoo, että tuotetta tai mitään sen aineosia ei ole testattu eläimillä. Aubrey on vastustanut äänekkäästi eläinkokeita jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. Lue lisää CCIC.n toiminnasta täältä. Aubrey eläinkokeettomat tuotteet on listattu Suomessa Animalian (eläinsuojeluyhdistyksen) kotisivuilla. Lue lisää Animalian toiminnasta täältä.

Pro Luonnonkosmetiikkayhdistyksen logo