Kuningaskuluttaja tutkii kasvivärejä- aika siirtyä turvallisempaan

Hiusten värjäys on arjen hemmottelua, mutta vaarana on vakavan allergian puhkeaminen. Entä jos väriä voisi vaihtaa ilman riskiä ja lisättyjä synteettisiä kemikaaleja? Kasvipohjaiset hiusvärit ovat turvallinen tapa saada uusi väri hiuksiin ja kasviväri vaihtoehto synteettiselle hiusvärille.

IMG_1671

Kuningaskuluttajan toimittaja Liisa Vihmanen tutkii kasvivärejä vaihtoehtona

"Jos haluaa värjätä hiuksiaan ja miettii sekä omaa terveyttään, että ympäristön kemikaalikuormitusta, on parempi siirtyä kasviväreihin", sanoo tutkija Päivi Kousa Kuningaskuluttaja ohjelmassa. 

Suurin osa, 85 % ekokampaajista työskentelee tavallisissa kampaamoissa. Kasvivärien käyttö on heille ammatillinen lisätaito. Vain noin kymmen prosenttia ekokampaajista työskentelee kampaamoissa, jotka käyttävät pelkästään kasvivärejä ja luonnonmukaisia hiustenhoitotuotteita. Varsinaisista ekokampaamoista ei saa permanentteja tai vaalennuksia, koska niitä ei voi tehdä luonnonkosmetiikalla, sanoo Haarman.

Ekokampaamot käyttävät usein samoja tuotteita, kuin mitä kuluttajille myydään.

Osasta kasvivärejä löytyy varoitusmerkkejä. Tukesin ylitarkastaja Jarkko Loikkasen mukaan ne eivät ole välttämättömiä, sillä puhtaissa kasviväreissä ei ole voimakkaasti allergisoivia aineita. Moni valmistaja haluaa kuitenkin muistuttaa kuluttajia siitä, että hiusvärit voivat sisältää allergisoivia kasveja. Varsinkin pähkinäallergikkojen kannattaa olla varovaisia niiden kasvivärien kanssa, joihin on lisätty pähkinää.

"Puhtaissa kasviväreissä ei ole voimakkaasti allergisoivia aineita"

Katso Yle Areenan ohjelma täältä

Seuraa käyttäjän Waku Organics taulua Kuvagalleria Radico Colour Me Organic kasvihiusväri Pinterestissä.