Shikakai-jauhe: elinvoimaa iholle ja kiiltäville hiuksille

Mikä on Shikakai?

Shikakai, tieteelliseltä nimeltään Acacia concinna, on pieni pensas, joka on kotoisin Intiasta. Sen nimi tarkoittaa sanskritiksi “hedelmää hiuksille”. Se on ollut vuosisatojen ajan olennainen osa ayurvedista hiustenhoitoa sen upeiden ominaisuuksien vuoksi.

Ayurvedan Hiustenhoito: Lyhyt yleiskatsaus

Ayurveda, muinainen intialainen lääketieteen järjestelmä, korostaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hiustenhoidossa Ayurveda ottaa huomioon kolmen doshan tasapainon: Vata, Pitta ja Kapha. Shikakai sopii täydellisesti näihin periaatteisiin.

Historialliset juuret

Shikakailla on rikas historia, joka ulottuu tuhansien vuosien taakse. 

Perinteinen Puhdistusaine: Muinaisessa Intiassa shikakaita käytettiin luonnollisena shampoona. Sen hellävarainen puhdistus poisti lian ja ylimääräisen öljyn ilman päänahan kuivattamista.

Hoitoihme: Shikakai toimii luonnollisena hoitoaineena, jättäen hiukset pehmeiksi ja hallittaviksi.

Päänahan Rauhoittaja: Se lievittää ärtynyttä päänahkaa ja ehkäisee hilsettä.

Shikakai-jauheen edut

Hellävarainen Puhdistus

Shikakai puhdistaa ihoa ja päänahkaa häiritsemättä päänahan luonnollista pH-tasapainoa. Toisin kuin kemikaaleja sisältävät shampoot, se ei poista ihon omaa rasvakerrosta.

Ravitsee ja vahvistaa

Shikakai sisältää erittäin paljon C-vitamiinia, A-, D-, E- ja K-vitamiineja sekä antioksidantteja. Nämä vitamiinit ovat välttämättömiä terveelle ja nopealle hiusten kasvulle. Shikakai sisältää luonnollista saponiinia, joka vaahtoa. Tämän vuoksi hiusten puhdistus shikakailla on miellyttävää. Toimii shampoona ja hiusten silottajana samanaikaisesti. Shikakain matalasta pH-tasosta johtuen se ei kuivata hiuksia liikaa. Hiuksista tulee pesun jälkeen sileät.

Vahvistaa hiusten juuria vähentäen katkeilua.

Hilseen Hallinta

Shikakain antimikrobiset ominaisuudet torjuvat hilsettä aiheuttavia sieniä.

Luonnollinen Kiilto ja Pehmeys

Lisää kiiltoa ilman keinotekoisia silikoneja.

Jättää hiukset silkkisen pehmeiksi.

Kauniin hiukset Shikakai-jauheella

Tee-se-itse Shikakai-hiusreseptit

Shikakai-hiuspesu

Sekoita shikakai-jauhe veden kanssa muodostaen tahnan.

Levitä märkiin hiuksiin, hiero kevyesti ja huuhtele huolellisesti.

Nauti puhtaista ja kimmoisista hiuksista!

Shikakai-hiusnaamio

Yhdistä shikakai-jauhe jogurttiin tai aloe vera -geeliin tai lämpimään veteen suhteessa 1 osa jauhetta ja 3 osa nestettä. 

Levitä kosteisiin hiuksiin ja anna vaikuttaa 30 minuuttia.

Huuhtele pois syvästi ravitun hiuspohjan saamiseksi.

Shikakai-hiusöljyinfuusio

Kuumenna kookosöljy shikakai-jauheen kanssa. Siivilöi ja jäähdytä infusoitu öljy.

Hiero lämmin infuusio hiuspohjaan 

Muista olla säännöllinen! Sisällytä shikakai rutiiniisi terveempien ja onnellisempien kutrien vuoksi

Tästä löydät videomateriaalin Shikakain käytöstä. 

Shikakai-jauheen hyödyt iholle

Vähentää ihon ärtyneisyyttä

Shikakain rauhoittavat ominaisuudet auttavat vähentämään ihon ärtyneisyyttä. Eksema ja psoriasis ovat kaksi iho-ongelmaa, joita sitä käytetään usein hoitamaan. Shikakain tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat myös auttaa vähentämään näiden sairauksien aiheuttamaa kutinaa ja punoitusta.

Parantaa ihon rakenne

Shikakaita voidaan käyttää parantamaan ihon yleistä rakennetta. Itsevalmistetut ihonhoitotuotteet sekoitetaan usein muiden ainesosien, kuten jogurtin tai hunajan, kanssa. Shikakai sisältää A-, C- ja E-vitamiineja, jotka voivat auttaa ravitsemaan ihoa sisältäpäin, jolloin se näyttää sileältä ja terveeltä.

Taistelu vapaita radikaaleja vastaan

Shikakain sisältyvät antioksidantit auttavat taistelussa vapaita radikaaleja vastaan, jotka voivat vahingoittaa ihoa. Vapaiden radikaalien aiheuttamien muiden iho-ongelmien, kuten aknen, lisäksi ne aiheuttavat ryppyjä ja juonteita. Shikakai sisältää tärkeitä ravintoaineita, kuten C-vitamiinia, jotka voivat auttaa poistamaan vapaita radikaaleja ja puolustamaan ihoa.

Puhdistaa ihoa

Ajan myötä raskasmetallien ja muiden saasteiden kertyminen iholle voi johtaa tylsään, elottomaan ihoon. Shikakai-ihon hyödyt sisältävät antioksidantteja, jotka voivat auttaa ihon puhdistamisessa, palauttaen sen nuorekkaan ulkonäön ja tunteen.

Vähentää rasvaisen ihon ongelmia

Shikakai on täydellinen tuote rasvaiselle iholle, koska se sisältää saponiineja, jotka voivat auttaa säätelemään talintuotantoa. Saponiinit toimivat liuottamalla iholla kertyvän talin, joka voi tukkia huokoset ja tuottaa liikaa öljyä.

Huolehtii ihon infektioista

Shikakain antibakteeriset ominaisuudet voivat auttaa hoitamaan ihon ongelmia, kuten aknea. Huokosten pitäminen puhtaana voi myös auttaa estämään tulevia ihottumia. Shikakiä käytetään myös ihosairauksien, kuten psoriasiksen, hoitoon.

Vähentää ekseemaa

Shikakain ihohyödyt sisältävät myös ekseeman hoitoa. Lisäksi shikakai sisältää tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa vähentämään tämän sairauden aiheuttamaa kutinaa ja punoitusta.

Tee-se-itse Shikakai-ihoreseptit

Shikakai-jugurttinaamio

Sekoita 2 ruokalusikallista shikakai-jauhetta 1 ruokalusikalliseen jogurttia. Levitä seos kasvoillesi ja anna sen vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Shikakai-jauhe ja hunaja kasvonaamio

Sekoita 2 ruokalusikallista shikakai-jauhetta 1 ruokalusikalliseen hunajaa. Levitä seos kasvoillesi ja anna sen vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele pois lämpimällä vedellä. Shikakai-jauhe ja aloe vera -geeli kasvonaamio: Sekoita 2 ruokalusikallista shikakai-jauhetta 1 ruokalusikalliseen aloe vera -geeliä. Levitä seos kasvoillesi ja anna sen vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Shikakai-jauheen käyttö muiden ayurveda kasvien kanssa

Shikakai-jauhe sopii erinomaisesti yhteen reethajauheen ja amlajauheen kanssa. Yhdessä ne muodostavat täydellisen hiusten puhdistuksen. Sekoitus kuoriin kevyesti päänahkaa, edistää hiusten kasvua estäen hiustenlähtöä. Antaa hiuksille luonnollista kiiltoa ja hohdetta. Tuotetta voi käyttää hiusten syväpuhdistamiseen shampoon sijaan myös ennen kasvivärillä värjäämistä. Ayurveda kasveja on käytetty itämaissa hiusten hoitamiseen jo vuosisatojen ajan. Sopii kaikille hiustyypeille ja myös herkälle päänahalle. Amla-, reetha- ja shikakaijauheen löydät täältä

Kokeile luonnon lahja!

Verkkokaupastamme löydät Shikakai-jauheen 100g pakkauksessä täällä ja 500g pakkauksen täällä