Upeat hiukset ja kaunis iho jokaisen tavoite

Kukapa ei haluaisi vahvat, kauniit ja kiiltävät hiukset. Me kaikki naiset haluaisimme kiiltävät ja vahvat kutrit kuten shampoo-mainoksissa. Jokainen nainen tietää että upeat luonnollisen kiiltävät ja näyttävät hiukset saavat naisen sädehtimään ja nostaa myös itseluottamusta. Viime vuosina on keskusteltu yhä enemmän hiustenhoitotuotteiden ja hiusvärien sisältämien synteettisten kemikaalien vaikutuksesta elimistölle ja ympäristölle. Siksi jopa hiusalan ammattilaiset ovat kiinnostuneet käyttämään hiustenhoidossa vaihtoehtoisia luonnonmukaisia aineita itselle ja asiakkaille. Tässä artikkelissa käsittelemme luonnonmukaisen amlajauheen käyttömahdollisuuksia hiustenhoidossa. Amlalla saat upeat hiukset ja kauniin ihon, lue 5 tapaa.

Luonnonmukainen amla kasvina

Amblapuu (intialainen karviaismarja) on pieni puu, joka kasvaa yleensä 3–8 metriä korkeaksi, joskus yli 20-metriseksikin. Puu on kausivihanta. Amblapuuta kasvatetaan hedelmäpuuna. Sen happamia hedelmiä voidaan syödä sellaisenaan, mutta niistä valmistetaan myös säilykkeitä. Hedelmät sisältävät runsaasti C-vitamiinia. Puun lehtiä, juuria ja siemeniä käytetään perinnelääkintään ja hiustenhoitoon.

Amlan kayttö ayurvedassa

Amlajauhetta on Intiassa käytetty jo vuosituhansien ajan. Se on intialaisessa ayurveda lääketieteessä merkittävä ja laajasti käytetty kasvi. Amlamarjoja käytetään ravinnoksi ja sillä on paljon hyviä vaikutuksia terveydelle. Amlajauhetta käytetään myös hiusten- ja ihonhoidossa. Se hoitaa hiuksia ja päänahkaa, tehden hiuksista luonnollisen kiiltävät ja terveet sekä ihosta nuorekkaan ja hehkuvan.

Amla hiusten- ja ihonhoidossa

Amla

  1. Amlajauhe viilentää sävyä. Jos haluat vähentää hennan punertavuutta, lisää amlajauhetta hennajauheen joukkoon. Sekoittamalla hennaa ja indigoa keskenään saadaan erilaisi ruskeitä sävyjä, riippuen siitä missä suhteessa henna ja indigoa sekoitetaan. Lisäämällä joukkoon amlaa saadaan viileämpi sävy ja lisäkiiltoa hiuksiin. Amlajauhe hoitaa ja antaa hiuksiin lisäkiiltoa kun amlajauhetta lisätään Cassiaan (neutraaliin hennaan)
  2. Jos käytät hennaa hiusten värjäämiseen olet kenties huomannut että hennalla on hiuksia rentouttava vaikutus tehden niistä hieman löysät. Lisäämällä hennan sekaan amlajauhetta tai käyttämällä pelkästään amlaa saat esille luonnolliset kiharat ja laineet.
  3. Amla edistää päänahan hyvinvointia. Amlalla on antibakteerisia ja tulehdusta hoitavia ominaisuuksia. Se myös kuorii kevyesti päänahkaa ja pitää hilseen loitolla. Amlan pitkäaikainen käyttö edistää päänahan terveyttä ja pitää hiukset kauniin kiiltävänä.
  4. Amlajauhe lisää hiusten tuuheutta ja volyymia. Näin käytät amlaa lisäämään volyymia: Sekoita yksi osa amlajauhetta ja kolme osaa kuumaa, noin 70- asteista vettä, niin että koostumus on jugurtin paksunen. Levitä hiuksiin ja anna vaikuttaa vähintään 30 min. Huuhtele niin kauan kunnes vesi on kirkas. Shampoopesua ei välttämättä tarvitse.
  5. Amlajauheesta saa mainion uudistavan kasvonaamion. Se myös kuorii kevyesti ihoa ja sillä on antioksidanttiset ominaisuudet. Näin käytät amlajauhetta ihonhoidossa. Sekoita amlajauhetta nesteeseen oman valinnan mukaan esimerkiksi ihotyypin mukaiseen kasvoveteen.
  • Sekoita hunajan joukkoon, se kosteuttaa ja hoitaa tulehtunutta ihoa,
  • Jugurttiin, se sisältää runsaasti probiootteja ja happoja, iho on hoidon jälkeen silkkisen pehmeä

Kasvonaamio

 

Amlajauheen käyttö kasvonaamiossa: Sekoita amlajauhe nesteeseen. Koostumuksen pitää olla sellainen, että sitä on helppoa levittää. Levitä kasvojen ja kaulan iholle. Anna vaikuttaa 10-30 minuuttia. Huuhtele kevyesti. Ihosi on hoidon jälkeen puhdistunut, pehmeä ja silkkinen!

Radico Organic amlajauhetta käytetään laajasti ammatti- ja kotikäytössä. Jauheet ovat sertifioituja ja tuotteita ei ole koskaan testattu eläimillä.

Millaisia kokemuksia teillä on amlan käytöstä hiusten- ja ihonhoidossa?