Radico kasvivärien koostumus

Radico kasvivärit koostuvat erilaisista Intiassa kasvavista ja viljellyistä yrteistä. Valmiiden yrttisekoitusten ja kasvivärien lisäksi on tarjolla myös yksittäisiä hiuksia ja hiuspohjaa hoitavia ayurvedisiä hiustenhoitoyrttejä. Radicon luonnonmukaisia yrttijauheita käytetään hiusten puhdistamiseen, värjäämiseen, käsittelyyn ja hoitamiseen. Ne antavat hiuksille luonnollista sävyä, kiiltoa ja hohdetta. Tässä kolmiosaisessa postaussarjassa kerromme verkkokauppamme valikoimaan kuuluvista Radicon monipuolisista yrteistä, niiden hyödyistä sekä annamme vinkkejä niiden käyttöön.

Radico ayurveda yrtit

Kaikki Radicon yrtit ovat Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Ne ovat turvallisia käyttää eikä niissä ole synteettisiä aineita. Radico Organic yrttijauheita käytetään laajasti niiden ihmisten keskuudessa, jotka haluavat hyötyä niiden luonnollisista ominaisuuksista. Yksittäisiä yrttejä ja valmiita kasviväriseoksia on todella helppo käyttää. Jauheeseen tarvitsee sekoittaa vain lämmin vesi.

Niin Radicon kasvivärit kuin yrttijauheetkin voidaan levittää puhtaisiin pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin. Lähtökohtaisesti kaikki yrtit tulisi levittää puhtaisiin hiuksiin, mutta erityisesti puhdistukseen tarkoitetut yrtit voidaan levittää myös likaisiin hiuksiin. Jos kasviväri levitetään likaisiin hiuksiin, se tarttuu hiuksen pinnalla olevaan rasvaan ja muihin epäpuhtauksiin ja huuhtoutuu huuhteluveden mukana pois. Eli väri tarttuu itse hiukseen huonommin ja värjäystuloksesta voi tulla epätasainen tai heikommin pysyvä.

Valmiit kasviväriseokset ja yksittäiset yrtit ovat käyttövalmiita, kun ne on sekoitettu lämpimän veden kanssa jugurtinkaltaiseksi tahnaksi. Jos tahna aiotaan levittää kuiviin hiuksiin, tulee sen koostumuksesta tehdä hieman löysempi, sillä kuivat hiukset imevät nestettä enemmän. Myös itse kasviväri- tai yrttitahnan levittäminen kuiviin hiuksiin voi olla vaikeampaa kuin kosteisiin pyyhekuiviin hiuksiin.

Lawsonia inermis – Henna

Hennakasvista käytetään yrttijauheissa sen kuivattuja lehtiä. Henna tunnetaan varmasti parhaiten sen värjäävästä ominaisuudesta. Hennalla saadaan hiuksiin kauniin oranssi sävy, jonka kirkkaus ja tummuus riippuvat hiusten alkuperäisestä väristä sekä kunnosta. Värjäysominaisuuden lisäksi hennalla on myös lukuisia muita ominaisuuksia. Henna muun muassa edistää hiusten kasvua ja vähentää hiustenlähtöä. Se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa sekä ehkäisee hilseen muodostumista. Henna myös hoitaa hiuksia ja tekee hiuksista kauniin kiiltävät, pehmeät sekä helposti käsiteltävät.

 Hennakasvi

Hennan käyttö:

Hennajauhetta voidaan käyttää sellaisenaan tai siihen voi sekoittaa muita yrttejä, esimerkiksi amlaa. Hennaseoksen joukkoon voi myös lisätä esimerkiksi jugurttia, kananmunia tai vaikka oliiviöljyä. Hennatahna tehdään sekoittamalla jauhe haaleaan veteen jugurtinkaltaiseksi tahnaksi. Hennatahna voidaan levittää joko pestyihin pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin.

Henna löytyy täältä 

 

Cassia obovata – Colorless Henna

Cassia obovata eli väritön henna on hiuksia hoitava yrtti. Cassiakasvista käytetään yrttijauheissa sen kuivattuja lehtiä. Väritön henna ei nimensä mukaisesti värjää hiuksia. Siksi cassia sopii erinomaisesti heille ketkä haluavat hoitaa hiuksiaan, mutta eivät halua hiuksista punaisia, kuten tavallisella hennalla värjätessä. Cassia on hyvä vaihtoehto vahvistamaan hiuksia proteiinihoidon sijaan. Hoito saa hiukset tuntumaan paksummilta ja sileämmiltä.

 

Cassian käyttö:

Cassia-jauhe sekoitetaan lämpimän veden kanssa jugurtinpaksuiseksi tahnaksi ja annetaan asettua 15-30 minuuttia. Sen jälkeen tahna levitetään puhtaisiin pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa hiuksissa vähintään 1 tunti. Jos hiuksiin haluaa saada kultaisen vivahteen tulisi tahnan antaa seistä 3-4 tuntia ja vaikuttaa hiuksissa myös 3-4 tuntia.