Turbliss turvekosmetiikan 6 hyötyä iholle ja hiuksille

Viro on metsien ja soiden maa, jolla on aarre - turve. Turve on yksi Viron tärkeimmistä luonnonvaroista, tunnettu lämmitys- ja puutarhatuote, joka teollisen arvon lisäksi sisältää erittäin hyödyllisiä ja parantavia aineita elimistölle. Viron sijainti, maaperä, kasvillisuus ja sääolot ovat yhdessä mahdollistaneet sen, että maaperään on kertynyt kerros huippulaadukasta balneologista (hoitavaa) turvetta, joka on niin rikas humusaineista, että sitä voidaan käyttää sairauksien hoidoissa ja korkealaatuisten luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistamiseen. Näin sai alkuunsa Turbliss- luonnonkosmetiikkasarja. Tässä artikkelissä käsittelemme turpeen hyötyjä iholle ja hiuksille.

Viron turvesuo, Turbliss turvekosmetiikka

Turblissin tarina

Turbliss syntyi unelmasta antaa lisäarvoa erityiselle luonnonvaralle turpeelle hyödyntämällä isoäitiemme tietämystä yhdessä modernin tieteen kanssa. Turblissin tiimi yhdessä tutkijoiden ja suoasiantuntijoiden kanssa kehittivät ainutlaatuisen menetelmän balneologisen turpeen löytämiseksi, kaivamiseksi, analysoimiseksi ja käsittelemiseksi. Lopputuloksena syntyi laadukas ja helppokäyttöinen kosmetiikkasarja modernille ihmiselle. Turbliss valmistajan sivulle pääset täältä. 

Turbliss turvekosmetiikka Tallinnan kuva

Balneologinen turve iholle ja hiuksille

Balneologista turvetta voidaan sanoa luonnonmukaiseksi huipputeknologiaksi. Sen alkuperäinen koostumus on erittäin rikas ja bioaktiivinen - humus-, fulvi- ja hymatomelaanihapot, orgaaniset mineraalit, lipidit, aminohapot, entsyymit, mikroelementit, fytoravinteet, antioksidantit ja rikki. Nämä bioaktiiviset aineet tunkeutuvat syvälle ihoon, poistavat kuona-aineita ja palauttavat ihon elastisuuden ja normaalin toiminnan. Turve on tehokas ikääntymistä estävä hoitotuote ja entsyymikuori, se puhdistaa ja tasapainoittaa ongelmaista ihoa, lievittää psoriaasista ja ekseemaa, stimuloi ihon mikroverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Turbliss -kasvonaamio on oikein käytettynä syväpuhdistava ja syvästi kosteuttava. Humiinihappo on tarpeeksi vahva hapettumisprosessin kääntämiseksi.

Turpeen sisältämä humiidihappo on antioksidanttinen ja sillä on tulehdusta ja kipua vähentävä vaikutus. Siksi balneologista turvetta käytettään Viron kylpylöissä ihon- ja nivelsairauksien, sekä selluliitin hoidossa. Balneologisen turpeen vaikutusta on turkittu monissa tieteellisissä tutkimuksissa. Esimerkiksi turvekylpy vähensi merkittävästi tutkittavilla potilailla nivelkipua ja paransi nivelien liikkuvuutta. 

Jokainen, joka on ollut Virossa kylpylässä, tietää, miten suosittu ja virkistävä turvekylpy on. Yksi avainkomponenteista ihon kosteuden ja elastisuuden ylläpitämisessä on hyaluronihappo. Humiinihappo auttaa pidentämään hyaluronihappomolekyylien ikää, mikä hidastaa ryppyjen muodostumista ja pitää ihon kosteustason mahdollisimman korkealla. Yhteenvetona voidaan todeta, että hyaluronihapon tai kollageenin lisäämisen sijaan kasvonaamioon voimme käyttää turpeen humiinihappoa auttaaksemme ihosoluja tuottamaan itse näitä aineita.

Muita turpeen käyttösuosituksia:

hiusten- ja hiuspohjan puhdistukseen

hiusten hoitoon oman värin vahvistamiseen

Turbliss turvekosmetiikka 

Turbliss turvekosmetiikka

Tavanomaisesti turve nostetaan koneellisesti kaivurin kauhalla. Kaivurin kauhalla nostettuna sekaan saadaan hiekkaa ja muita epäpuhtauksia, jotka huonontavat turpeen laatua. Turbliss tuotteissa käytetty turve nostetaan vain käsityönä. Tämä takaa, että turpeen nostossa saadaan talteen kaikista humidipitoisin ja arvokkain turvekerros. Tämä on Turbliss kosmetiikkatuotteiden valmistuksen kulmakivi. Turblissin turve kaivetaan Parika suosta Viljandimaalla. 

Korkean laadun ja hoitavan vaikutuksen ansiosta Turbliss on saanut lukuisia palkintoja Virossa ja maailmalla. Tuotteet pakataan tummaan lasipurkkiin. Tumma lasi ei päästä aurinkon UV-säteitä läpi ja niin tuotteet säilyvät paremmin ja pidempään. 

Turbliss turvenaamion oikea käyttö

Turbliss välineet

Naamion käytön tärkein edellytys on pitää se kosteana iholla. Turpeen ei saa antaa kuivua iholla, koska humiini molekyylit muuttuu hydrofobiseksi eli vettä hylkiviksi ja eivät enää reagoi ihon kanssa. Turvenaamiota käytetään kostealle iholle, iho pidetään käytön aikana kosteana ja iho kosteutetaan myös ennen pois pesemistä.

  • Kosteuta puhtaat kasvot vedellä ja laita paksu kerros naamiota, välttäen silmien ja huulien ympärystä. Naamio ei saa kuultaa läpi!
  • Anna naamion vaikuttaa herkällä iholla 5 minuuttia muussa tapauksessa 10 minuuttia. Vartalolla ja hiuksissa naamiota tulisi käyttää max. 20 minuuttia. Kosteuta naamiota Turbliss turvevedellä tai tavallisella vedellä, välttääkseen naamion kuivumista!
  • Poista naamio kostealla pyyhkeellä tai huuhtele vedellä.
    Mikroverenkierto paranee, joten siitä johtuva punoitus naamion jälkeen on täysin normaali. Punoitus lähtee kasvoilta noin 20 – 45 min kuluttua.
  • Käytä 1-3 kertaa viikossa

Kaikki jälkikäsittelyt toimivat paremmin turvenaamion jälkeen, koska iho on syvästi puhdistettu ja huokoset mahdollistavat hyödyllisten aineiden imeytymisen paremmin ja syvemmälle. Voit laittaa kasvoille ravitsevaa tai kosteuttavaa voidetta, seerumia tai ihan vain antaa olla.

Turbliss tuotteet löydät täältä.