6 vinkkiä joilla onnistut hiustesi kasvivärjäyksessä kotona

Kasvivärien käytön pitkät perinteet

Radico Colour Me Organic Auburn Red

Ayurveda-yrttejä on käytetty ihon, hiusten ja hiuspohjan hoidossa itämaissa jo vuosituhansien ajan. Jo muinaisessa Egyptissä hennakasveista saatua jauhetta käytettiin ihon kaunistamiseen. Kun puhutaan hiusten värjäämisestä kasviväreillä, tulee usein ensimmäisenä mieleen henna ja punaiset hiukset. Se on hyvin yleinen käsitys. Todellisuudessa henna on kasviväreissä vain yksi ainesosa monista. Kasviväreillä voi saada punertavia, kultaisia ja tummia sävyjä ja ne voivat vaihdella lämpimästä viileään. Kasveilla voi tehdä myös hoitavia ja puhdistavia hiusnaamioita hiuksille ja hiuspohjaan. Tässä artikkelissa jaetaan parhaat vinkit Radico Colour Me Organics- kasvivärillä kotona onnistumiseen.

Kevät on perinteisesti kaiken uuden aika. Kun päivät pitenevät ja auringon valoa on enemmän, halutaan tehdä myös hiuksille jotakin uutta – esimerkiksi uusi hiustyyli tai hiusväri. Hiusten värjäys kasviväreillä on lempeämpi tapa värjätä hiuksia, sillä se värjää hiuksia vahingoittamatta niitä. Siksi kasvivärin käyttö on kasvattanut tasaisesti suosiota. Kasviväri on myös turvallinen ja ekologinen, sillä se ei kuormita ympäristöä. Lisäksi, kasviväri voi olla enää ainoa vaihtoehto hiusten värjäämiseen, jos asiakkaalle on kehittynyt allergia perinteisistä hiusväreistä.

6 vinkkiä kasviväreillä onnistumiseen kotona

Radico Colour Me Organic

Hiusten värjääminen kasviväreillä on jännittävää ja palkitsevaa. Hiusten kunnosta ja omasta väristä riippuen lopputulos voi vaihdella. Kasvivärin pitkäaikainen käyttö parantaa hiusten kuntoa, niistä tulee eloisat ja kiiltävät. Tässä kuusi vinkkiä joilla onnistut hiusten värjäämisessä Radico Colour Me Organic- kasvivärillä kotona.

Hiusväri vain puhtaisiin hiuksiin

Toisin kuin perinteiset hiusvärit, ennen kasvivärillä värjäämistä hiukset täytyy aina pestä. Suosittelemme aina käyttämään luonnonmukaista shampoota tai Radico Hair Wash & Treatment- puhdistusta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös savipuhdistusta.

Valitse hiusväri mahdollisimman lähellä omaa hiusväriä

Valitse mahdollisimman lähellä omaa hiusväriä oleva värisävy tai 1-2 sävyä tummempi. Kasviväriä valitessaan kannattaa muistaa, että kasvivärillä ei voi vaalentaa hiuksia, sillä luonnossa ei kasva vaalentavia tai väriä poistavia kasveja.

Hiusväri sekoitetaan kuumaan veteen

Mikäli sinulta löytyy vedenlämpömittari niin paras veden lämpö on noin 70-astetta.

Sekoita kasviväri tasaissen paksuksi

Kasviväri sekoitetaan tasaiseksi niin että se muistuttaa kreikkalaista jugurttia. Voit myös sekoittaa Colour Me Organic- kasvivärejä keskenään. Käytä väriseos heti.

Anna hiusvärin vaikuttaa vähintään 1 h

Mitä tummempaa värisävyä haluat saavuttaa, sitä pidempi vaikutusaika. Voit antaa hiusvärin vaikuttaa 1-3 tuntia.

Huuhtele hiuksia ilman shampoota

Huuhtele hiuksia lämpimällä vedellä niin kauan kunnes vesi on kirkas. Älä käytä shampoota, jos mahdollista. Hiusten väri jatkaa tekeytymistä 2-3 päivää värjäyksen jälkeen ja väri on ”valmis” vasta 3-5 päivän kuluttua. Jos kuitenkin tunnet, että päänahka kutiaa tai kihelmöi käytä shampoota. Käytä hoitoainetta vain tarvittaessa. Organic Hair Wash & Treatment- jauhetta voit käyttää shampoon sijaan tai tehdä sillä hiusnaamion. Käytä hoitoainetta tarvittaessa. Sopii kaikille hiustyypeille.  

Radico Colour Me Organic kasvivärit ovat saatavana kaikissa Sokos -tavarataloissa ja Emotion-myymälöistä kautta maan ja useissa Prisma -hypermarketeissa.

Jos et halua kotona itse värjätä voit aina mennä yhteistyökumppanikampaajalle, joka valitsee hiuksillesi parhaan kasvivärin. Sinä voit ottaa rennosti ja nauttia! Yhteistyökumppanit löydät täältä.

Toukokuussa kaikkien Radico hiusvärien ostajille mukaan Radico Hair Wash & Treatment 30g lahjatuote. Lahjatuote lisätään verkkokaupan ostostkorissa automaattisesti.