Johdanto

Brahmi (Bacopa Monnier) on ryömivä kasvi, joka kasvaa kosteikossa. Se  sisältää paljon elimistölle hyödyllisiä biokemiallisia aineita kuten beta-sitosterolia (veren kolesterolia alentava aine), antioksidantteja, flavonoideja ja saponiineja. Brahmi on intialaisessa ayurveda lääketieteessä laajasti käytetty elintarvikekelpoinen kasvi ja sitä käytetään sisäisesti erilasiten tilojen hoitoon sekä ulkoisesti ihon ja hiusten hoidossa. Tässä artikkelissä käsitellään brahmin käyttöä ulkoisesti ihonhoidossa ja hiustenhoidossa. Brahmi on luonnonmukainen vaihtoehto hoitaa ihoa ja hiuksia.

 

Brahmi monipuolinen lisäravinne

Brahmia on intialaisessa ayurvedassa käytetty vuosituhansia. Sen hyödyt on huomattu myös länsimassa ja brahmijauhetta on saatavana lisäravinteen muodossa. Brahmia käytetään sisäisesti muistin ja kognitiivisen suorituskyvyn parantamiseen, masennukseen ja unettomuuden hoitoon. Brahmia sanotaan tietotyöläisen ”must-have” ravintolisäksi sillä se edistää keskittymistä. Brahmia käytetään myös Alzheimerin taudin hoidossa. Se uudistaa kehon soluja ja siksi se on hyödyllinen psoriaasiksen ja ekseemojen hoidossa.

Brahmin hyödyt hiustenhoidossa

  • Brahmi hiustenlähdön hoitoon. Brahmi edistää pintaverenkiertoa.  Brahmitahna käytetään päänahkaan vahvistamaan hiusjuuria. Siten se edistää hiusten kasvua luonnollisesti ja pidempiaikaisessa käytössä tekee hiuksista vahvat ja terveet.
  • Brahmi hilseen ja kutiavan päänahan hoitoon. Brahmi hoitaa ja kosteuttaa päähankaa ja siksi ehkäisee ja myös hoitaa hiuspohjaa. Kosteutettu päänahka vähentää paanahan kutinaa, brahmilla hoidetaan hilsettä, ekseemoja ja psoriasista.
  • Ehkäisee hiusten haarautumista. Brahmin säännöllinen käyttä hiustenhoidossa vähentää kaksihaaraisia hiuksia. Brahmi muodostaa hiuksen pintaan kalvomaisen mutta hengittävän suojan, joka ehkäisee hiusten haarautumista ja pitää ne terveenä.

Brahmin käyttö ihonhoidossa ja hiustenhoidossa

Sekoita brahmijauhe kädenlämpöisen veden kanssa jugurtin kaltaiseksi massaksi. Halutessasi voit lisätä amlajauhetta tai hiukan öljyä, sillä brahmijauhe yksistään tarttuu hiuksiin hieman huonosti. Amla antaa sille rakennetta niin, että saa brahmin pysymään hiuksissa paremmin. Amla antaa myös tuuheutta ja kiiltoa. Hiero tahnaa puhtaisiin pyyhekuivien hiuksiin ja hiuspohjaan. Laita suojaksi esim. biohajoava pussi tai suihkusuojapussi. Anna vaikuttaa 45-50 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedelle. Käytä hoitoainetta vain tarvittaessa. Brahmihoitoa voi tehdä kotihoidossa viikottain. Käytä hoidon tueksi luonnonmukaisia hiustenhoitotuotteita, sillä jos hiuksissa on silikonin jäämiä, hoidon vaikutus on heikompi.

 

Brahmihoidon pituus

Mitä akuutimpi ongelma, sitä useammin hoitoja suositellaan. 1-2 kertaa viikossa on hyvä ja ensimmäiset tulokset voit nähdä muutaman kuukauden kuluttua. Luonnonmukainen hiustenhoito on aina hellävarainen. Mitään nopeaa hokus-pokus temppua brahmijauheen käytöstä ei tarvitse odottaa, mutta jos olet kärsivällinen ja maltat jatkaa, niin lopputulos on aina hyvä. Yleisesti sanotaan, että 6 kuukautta on hyvä hoitoaika. Siinä ajassa hiusjuuret ja myös hiukset ehtivät vahvistua ja voit nähdä selkeitä hoitotuloksia.

Brahmi käyttö ihonhoidossa

Brahmi sisältää runsaasti antioksidantteja joka edistää toksiinien poistumista verenkierrosta, erityisesti epidermiksesta (ihon uloin kerros).

  • Brahmi parantaa ihon rakennetta ja stimuloi ihon ulompien ihosolujen uusiutumista. Se auttaa poistamaan kehosta toksiineja ja siten edistää ihon hyvinvointia.
  • Brahmi silottaa juonteita ja vähentää ikääntymisen merkkejä. Brahmin käyttö ihonhoidossa saa ihon näyttämään nuorekkaalta ja luonnolliselta.
  • Brahmi ärtyneen ihon hoidossa. Brahmi rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Sitä voi käyttää ekseemojen, psoriasiksen hoitoon ulkoisesti ja sisäisesti.

Näin käytät brahmijauhetta ihonhoidossa

Sekoita brahmijauhe haalean veden kanssa jugurtin kaltaiseksi massaksi. Voit halutessasi lisätä hiukan amlaa. Kotihoidossa voit käyttää veden sijaan  myös juguttia. Jugurtin happamuus edistää ihosolujen uusiutumista. Voit lisätä muutaman tipan lempikauneusöljyä, esim. ruusunmarjansiemenöljyä tai chiasiemenöljyä. Tarkista, että massa ei ole liian löysä, muuten se alkaa valumaan kasvoilta. Käytä kasvonaamion tavoin 15-30 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä. Viimeistele luonnonmukaisella kasvovoiteella, kasvoseerimilla tai öljyllä. Nauti ylellisestä ja luonnonmukaisesta kasvohoidosta.

 

Radico Organic brahmijauheen edut

Radico tarjoaa puhdasta luonnonmukaista luomusertifioitua brahmijauhetta ammattilaisille ja kotihoitoon. Radico tarjoaa kotihoitoon 100g tuotteita ja ammattilaisille 500 g ja 1 kg tuotteita. Luomulaatuinen sertifioitu tuote tarkoittaa, että se on viljelty puhtaasti. Viljelyssä ei ole käytetty synteettisiä lannoiteitä tai torjunta-aineita. Radico brahmijauhe on tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön.

Toivottavasti tästä artikkelistä oli teille hyötyä ja saatte vinkkejä monipuolisen brahmin käyttöön. Jos teitä askaruttaa joku asia tai jäi vielä kysymyksiä, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä ja antakaa myös palautetta, mistä haluaisitte enemmän lisätietoa. Brahmia käsiteltiin myös tässä artikkelissa täällä. Oikein hyvää kesäistä fiilistä!